xxxx



TCH-sanastoa

Aktiivipeukalo

Bolivian mafia

Dekadibreikki

Drunken Sparrow

(TCH Snookerin) Epätarkkuusperiaate

Hausboi

Inkivääriolut

Jääraaputin

Kallion tupperware-skenen Axl Rose

Kolme kalaa katiskassa

Kuikka

Kultakalametodi

Kuolleen miehen käsi

Louhikäärme

Mascot

Nagei

Oskillaatio

P.I.M.P.P.I

Paitsioansa

Pelin sielu

Perhonen

Peyote (kasvi)

Peyote (vuori)

Päivä, jona biljardi kuoli

Q'bohl

Quarter century

Ravistaminen

Showdown In The House Of Green Tables (SITHOGT)

SITHOGT

SnookView

Stig Carpelan

Takapotku

TCH

TCH-snooker (pelitilanne)

Tempoilu

Tomaatti

Varpunen

Verinen ravistaja

Vuotaraaputin

Aktiivipeukalo

Lyöntitekniikka, jossa tukikäden peukaloa liikuttamalla säädetään tähtäystä aktiivisesti lyöntitoimien ollessa jo käynnissä. Tekniikkaa ei suositella aloittelijoille eikä oikeastaan kenellekään muullekaan.

Bolivian mafia

Syntipukki kaiken väärän takana. Vähän kuin Riihimäen Lions Club, paitsi että ilkeä.

Dekadibreikki

Kuten snookerin ystävät tietävät, sadan pisteen breikkiä nimitetään centuryksi, jolloin viidenkymmenen pisteen breikki on luonnollisesti half century. TCH:n varpusia tuollaiset breikkilukemat ovat kuitenkin kiertäneet kaukaa. Itse asiassa kirjoitushetkellä (6.6.2008) Sempai on ainoa, joka on lyönyt sellaisen breikin, joka on pistearvoltaan lähempänä half centuryä kuin nollaa. Näin ollen on ollut tarpeen kehittää breikkipituuksia kuvaavaa terminologiaa vastaamaan paremmin TCH:n tarpeisiin. Niinpä olemme alkaneet kutsua kymmenen pisteen breikkiä dekadibreikiksi. Kymmeneen pisteeseen TCH-laisetkin monesti pääsevät. Ihan niin pohjalla emme onneksi ole, että puhuisimme myös half dekadeista. Vertaa quarter century.

Drunken Sparrow

Sempain ja Javakoodaajan yhdessä kehittämä snookerin tyylisuunta. Tavoitteena puhtaan alisuorittamisen kirkkaus. Nimen mukaisesti tyylisuunnan harjoittajat jäljittelevät liikkeissään päihtyneitä pikkulintuja. Usein häiritsevänkin tarkasti.

(TCH Snookerin) Epätarkkuusperiaate

Tähän on helpointa ottaa suora lainaus sivuston teemaosiosta päivältä 8.8.2006. Tämä (epätarkkuusperiaate) tarkoittaa sitä, että lyöntipallon osumakohtaa kohdepalloon ja lyöntipallon käyttäytymistä osuman jälkeen ei voida yhtäaikaisesti määrätä mielivaltaisen tarkasti. Tämä on formaali tapa ilmaista tunnettu totuus, että päällevetoa haettaessa pussitus kusee, kun taas pussituksen onnistuessa päälleveto on tarkka kuin katkaistu baikkali.

Hausboi

1) Snooker-ottelun tuomari 2) SnookView-ohjelman käyttäjä

Inkivääriolut

TCH Snookerin virallinen alkoholiton juoma. Ainoa tilanne, johon tätä käytetään, on jos TCH:n jäsen on saanut tehtäväkseen soluttautua islamilaiseen ryhmittymään. No joo, voihan sitä olla myös autolla liikenteessä.

Jääraaputin

Yhdessä vuotaraaputtimen kanssa ainoat nimeltä mainitut aseet Drunken Sparrow -tyylissä.

Kallion tupperware-skenen Axl Rose

Älä edes kysy...

Kolme kalaa katiskassa

Numeraali "kolme" korvataan kulloisellakin pelikerralla paikalla olevien TCH-laisten määrällä. Sempai, Jouko ja Markku pelasivat viisi freimiä snookeria Hämeenlinnassa 5.7.2008. Sempai filosofoi, kuinka Q'bohl säännöllisen epäsäännöllisin väliajoin antaa varpusen onnistua lyönnissä, jonka ansiosta varpunen sietää taas pitkän ajan epäonnistumisia ja nöyryytyksiä. Sitten kolmikko loi katseen ympärilleen todeten olevansa salin ainoat snookerin pelaajat. Tilanteen ja siitä vedettyjen johtopäätösten lohduttomuuden summasi Jouko lausumalla ääneen "Kolme kalaa katiskassa". Viite

Kuikka

TCH Snookerin historiaan kiinteästi liittyvä olutravintola Helsingin Kalliossa.

Kultakalametodi

Suuren tohtori Takapotkun kehittämä metodi, joka perustuu kolmen sekunnin mittaiseen lähimuistiin. Kukaan ei oikein tiedä, miten se auttaa missään snookeriin liittyvässä. Kaiketi tarkoitus onkin Drunken Sparrow:n hengessä se, että se ei auta. Tai siis auttaa, kun tavoitteena on kuilun pohja. Pitäisi ehkä kysyä Takapotkulta, tosin se lienee sen jo unohtanut.

Kuolleen miehen käsi

Jokaisen TCH Snookerin turnauksen viimeiseksi sijoittuneelle luovutettava ikuisesti kiertävä palkinto. Viite

Louhikäärme

Taruolento, jokaa yhyttää juhlijan. Asustavat Brahen kentän lähistöllä. Sempai ei ole koskaan onnistunut harhauttamaan niitä matkallaan Joukon asunnolta Sörnäisten rau.. metroasemalle.

Mascot

Ennen uudistumistaan Café Mascot Helsingin Kalliossa oli TCH Snookerin vakiovalinta harjoitusten jälkeiseksi nestetytyspaikaksi.

Nagei

Kyseessä ei ole satamakaupunki Japanissa, vaan monikon partitiivimuoto sanasta nakki. Ääntämismuoto jäljitellee lounaissuomalaista puheenpartta. Käytetään luonnollisesti Kaisaa pelattaessa. Erityisesti sana on jäänyt elämään sanonnassa "Ei se riitä et on nagei, jos ei oo cojones!" (ei riitä, että saa nakkeja muihin palloihin, jos ei samalla pussita).

Oskillaatio

Oskillaatioiksi (verbi oskilloida) kutsumme kohdepallon vittumaista tapaa poukkoilla edestakaisin pussin suulla. Pallo ikään kuin ilkkuu lyöjälle tämän niukan epäonnistumisen johdosta. Jos pallo putoaa pussiin poukkoiltuaan, ei poukkoilua tässä tapauksessa nimitetä oskilloinniksi. Mitä useampi oskillaatio, sen teeceehoomaisempi lyönti.

P.I.M.P.P.I

Pyhän Isän Miekka, Puhtaan Pelin Inkvisitio. Snookerin puhtautta valvova toimielin, jolla on laajat valtuudet syyllisten kuulusteluun ja tunnustusten hankkimiseen. Tärkein tehtävä paljastaa lyöntipalloa hallitsevat pelaajat. Inkvisition nykyinen johtaja on pelätty suurinkvisiittori Nalle Luppakorva. Viite

Paitsioansa

Toiselta nimeltään "TCH-snooker". Pelitilanne, jossa pelaaja jättää vastustajalle näennäisen helpon paikan. Todellinen tarkoitus on saada varpusparan pää sekoamaan. Seurauksena yleensä turha ja nöyryyttävä virhelyönti. Tätä taktiikkaa ei suositella amatööreille.

Pelin sielu

SITHOGT-turnauksen voittajalle annettava ikuisesti kiertävä palkinto. Viite

Perhonen

Sempain merkki.

Peyote (kasvi)

The divine cactus. Meskaliinin raaka-aine.

Peyote (vuori)

Snookerin jumalat asuvat Peyote-vuorella. Viite

Päivä, jona biljardi kuoli

TCH:n juhlapyhä, jota vietetään elokuun 15. päivänä yhden kaikkien aikojen surullisimman pelisession muistoksi. Tuo sessio pelattiin 15.8.2006. Ensimmäisenä vuosipäivänä ei järjestetty juhlallisuuksia, koska Sempai oli Amerikassa.

Q'bohl

Snookerin ylijumala. Viite

Quarter century

Breikki, jonka pisteluku ylittää 25. Vertaa dekadibreikki.

Ravistaminen

Teknisesti ottaen ravistaminen on TCH:n synonyymi masturboinnille, mutta kyse on astetta henkisemmästä toimituksesta. Aistinautintojen lisäksi pyritään kohti valaistumista. Vertaa Verinen ravistaja.

Showdown In The House Of Green Tables (SITHOGT)

TCH:n vuotuinen snookermestaruusturnaus. Vuotuisen kilpailukalenterin helmi. Pelattu vuodesta 2006 lähtien. Viite

SITHOGT

Katso Showdown In The House Of Green Tables.

SnookView

Sempain luoma tietokoneohjelma, jonka helppokäyttöisyys ja selkeä graafinen käyttöliittymä helpottavat snooker-framen pistelaskua sekä tulosten arkistointia pitkällä aikavälillä. Ohjelman voi ladata itselleen maksutta täältä.

Stig Carpelan

Yleisnimitys TCH:n kielivähemmistön edustajille. Vohkittu Julmahuvista. Miettivät usein keltaisia sivuja.

Takapotku

Lyönti, jossa lyöntipallo osuu ensin valliin ja sen jälkeen kohdepalloon. Kylmähermoisen pelaajan uhkarohkea lyönti freimin ratkaisuhetkillä. Tekniikan on kehittänyt huippuunsa TCH-lainen, joka on sittemmin ansainnut lempinimekseen tohtori Takapotku.

TCH

Terrible Cueball Handling.

TCH-snooker (pelitilanne)

Katso Paitsioansa.

Tempoilu

Tempoilu on kaiken kattava ilmaus turhanaikaiselle hosumiselle ja säheltämiselle. Hämäläisenä Sempai kammoksuu tempoilua. Loppuvuodesta 2005 Sempai luonnosteli tempoilun teorian mainoslipukkeen taustapuolelle eräällä olutterassilla Amsterdamissa. Teoria kuvailee tempoilun luonnontieteellisenä suureena, joka voidaan johtaa taustan äänimassasta. Sempai ei vielä ole varma, tuleeko äänimassasta ottaa ensimmäinen vai toinen aikaderivaatta. Huhut kertovat, että teorian syntyhetkillä Sempai olisi ollut muunkin kuin oluen vaikutuksen alaisena.

Tomaatti

Yleisnimitys TCH:n jäsenille Sempaita lukuunottamatta. Alunperin Temppeliherra kuvaili runollisesti, kuinka Sempai on toisille jäsenille kuin aurinko tomaateille; elinehto, valon tuoja, mystinen, ja jotain jota tomaatti ei kyseenalaista.

Varpunen

Yleisnimitys snookerin pelaajista, jotka seuraavat humalaisen varpusen tietä. Katso myös Drunken Sparrow.

Verinen ravistaja

TCH:n versio brittienglannin helmestä bloody wanker. On kuitenkin huomioitava, että ravistaminen ei ole yksi yhteen runkkaamisen kanssa, joten sanonnan sävy poikkeaa jonkin verran alkuperäisestä.

Vuotaraaputin

Yhdessä jääraaputtimen kanssa ainoat nimeltä mainitut aseet Drunken Sparrow -tyylissä.